Backup si restaurarea sistemului cu functia System Restore din Windows XP


Backup_center_icon

In acest articol o sa vorbim despre cum putem sa ne facem un backup si sa restauram sistemul cu functia System Restore din Windows XP. In caz ca vrem sa instalam un joc sau ceva de care nu suntem siguri putem sa facem un backup si sa restauram sistemul foarte simplu cu functia System Restore. Este o functie simpla la care toata lumea are acces. Bineinteles ca putem sa facem un backup folosind si un program profesional pentru asa ceva. O sa va prezint intr-un articol viitor si un astfel de program. Pentru inceput trebuie sa activam aceasta optiune. Mergem si dam click dreapta pe My Computer si acolo vom da pe Properties. In fereastra care se deschide dam pe System Restore.
Daca functia este dezactivata la Status o sa avem Turned Off.
CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MARI!

Ca sa activam functia vom debifa Turn off System Restore on all drives si dam Apply. Daca functia este activa la Status o sa scrie Monitoring.

Acum vom merge sa facem un punct de restaurare (punctul de restaurare fiind backup-ul in sine). Aceste puncte de restaurare se fac si singure daca functia este activa. Mergem pe Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore. Acolo vom alege Create a restore point si dam pe Next. La Restore point description vom pune numele punctului de restaurare (in cazul meu Backup Test) si vom da Create.

Acum punctul de restaurare (backup-ul) este creeat. Mai tarziu sa zicem ca vrem sa restauram sistemul. Cum facem? Mergem din nou pe Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore. In fereastra care se deschide vom bifa de data asta Restore my computer to an earlier time si dam Next.

O sa ne apara un calendar in care o sa alegem luna si ziua cand am facut punctul de restaurare. Acolo vom avea punctul de restaurare facut de noi (in cazul meu Backup Test) il selectam si dam Next.

Dupa ce am selectat punctul de restaurare in urmatoarea fereastra o sa ne apara niste detalii despre el. Acolo ii vom da Next. Imediat dupa ce am dat Next computerul o sa isi dea un restart si va reveni la starea in care era in momentul in care am facut backup-ul.

Leave a comment