Instalare Windows 8


microsoft___windows_8_logo_by_n_studios_2-d5keldy

In acest articol o sa vorbim despre instalarea sistemului de operare Windows 8. Intainte sa incepem instalarea va trebui sa facem urmatorii pasi :
1. Va trebui sa ne asiguram ca PC-ul nostru indeplineste cerintele minime ale sistemului de operare. Ca sa verificati acest lucru apasati AICI.
2. Va trebui sa avem un DVD sau un Stick USB Bootabil cu Windows 8.

Dupa ce am facut acesti pasi ne putem apuca de instalarea sistemului de operare.

In primul rand va trebui sa introducem DVD-ul sau Stick-ul USB Bootabil. Dupa ce am introdus vom da un restart la calculator. Acum va trebui sa alegeti sa booteze de pe DVD sau Stick (depinde de ce aveti). Pentru a face acest lucru o sa intrati in BIOS cu tastele DEL + F2 sau F10 si acolo o sa cautati BOOT. O sa configuram la prima optiune de BOOT CD/DVD respectiv USB (depinde de ce avem). Apoi o sa salvam si dam un restart la calculator.

In prima fereastra o sa asteptam.

1

Apoi o sa alegem limba de instalare, timpul si tastatura, iar apoi o sa apasam pe Next.

2

Apasam pe butonul Install now, pentru a incepe instalarea.

3

Apoi bifam I accept the license terms si dam Next.

4

Aici puteti face o instalare prin upgrade sau o instalare pesonalizata. Eu va recomand a doua varianta. O sa dam pe Custom: Install Windows only (advanced).

5

Dupa ce am dat pe Custom, o sa ne apara managerul de partitii cu care putem partitiona. Daca am avut alt sistem de operare inainte de instalarea acestuia, vom alege sa formatam partitia cu sistemul vechi de operare. Daca nu vom creea noi partitii. La Drive options avem aceste optiuni cu Format si Create.

6

O sa inceapa instalarea.

7

Apoi o sa ne apara o fereastra prin care putem sa ne personalizam sistemul de operare. Puteam sa dam un nume PC-ului si putem sa alegem niste culori. Dupa ce am ales dam pe Next.

8

Daca vreti sa aveti setarile express ale sistemului de operare, apasati pe Use express settings, iar daca vreti sa personalizati setarile, apasati pe Customize.

9

O sa facem cateva setari. Trebuie sa ne introducem o adresa de email (adresa de email de la Microsoft), pentru a putea folosi toate facilitatile din Windows 8. Daca nu avem o adresa de email la Microsoft, apasam pe Sing up for a new email address, iar daca nu vrem sa introducem o adresa de email, apasam pe Sign in without a Microsoft account. Dupa ce am bagat andresa de email, apasam pe Next.

10

Apoi o sa introducem parola adresei de email (o sa ne logam cu ea cand deschidem PC-ul). Introducem parola si dam pe Next.

11

Dupa ce s-a terminat o sa ne apara ecranul din Windows 8. Pentru a intra pe desktop, apasam pe butonul Desktop.

12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: