Instalare Windows 7


windows-7-logo-wallpaper

In acest articol o sa vorbim despre instalarea sistemului de operare Windows 7. Intainte sa incepem instalarea va trebui sa facem urmatorii pasi :
1. Va trebui sa ne asiguram ca PC-ul nostru indeplineste cerintele minime ale sistemului de operare. Ca sa verificati acest lucru apasati AICI.
2. Va trebui sa avem un DVD sau un Stick USB Bootabil cu Windows 7.

Dupa ce am facut acesti pasi ne putem apuca de instalarea sistemului de operare.

In primul rand va trebui sa introducem DVD-ul sau Stick-ul USB Bootabil. Dupa ce am introdus vom da un restart la calculator. Acum va trebui sa alegeti sa booteze de pe DVD sau Stick (depinde de ce aveti). Pentru a face acest lucru o sa intrati in BIOS cu tastele DEL + F2 sau F10 si acolo o sa cautati BOOT. O sa configuram la prima optiune de BOOT CD/DVD respectiv USB (depinde de ce avem). Apoi o sa salvam si dam un restart la calculator.

O sa va apara un mesaj cu Press any key to continue. Acolo veti apasa orice tasta pentru a continua instalarea sistemului de operare. O sa va apara o fereastra de Loading (asteptati aici sa se incarce).
CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MARI!

Dupa ce s-a incarcat o sa ne apara Starting Windows.

Dupa ce a trecut si acel Starting Windows o sa ne apara o fereastra in care ne spune daca vrem sa facem Update-urile importante la Windows online. Eu va recomand sa nu le faceti pentru ca le puteti face si dupa instalare. Apasam pe Do not get the latest updates for installation.

Apoi o sa ne apara o fereastra unde alegem limba. Dupa ce am ales limba vom da pe Next.

Apoi o sa dam desigur pe Install Windows.

In urmatorul pas o sa ne apara o fereastra cu modul in care vrem sa instalam sistemul de operare. Aici o sa dati pe Custom.

Dupa ce am dat pe Custom o sa ne apara managerul de partitii cu care putem partitiona. Daca am avut alt sistem de operare inainte de instalarea acestuia, vom alege sa formatam partitia cu sistemul vechi de operare. Daca nu vom creea noi partitii. La Drive options avem aceste optiuni cu Format si Create.

Dupa ce am facut acesti pasi o sa inceapa instalarea sistemului de operare.

Dupa ce sistemul de operare s-a instalat o sa ne apara o fereastra in care vom pune numele userului din acest calculator (o sa ma puteti adauga noi useri daca vreti din Control Panel).

Apoi o sa ne apara o fereastra unde ne putem pune o parola cu care o sa ne logam (nu este obligatoriu sa va puneti parola).

Apoi vom mai avea cateva optiuni de reglare a ceasului, update-uri etc. Acolo ne vom seta ceasul si la update-uri vom da Ask me later, pentru ca putem face update-uri dupa instalare.

In urmatoarea fereastra vom alege Home Network daca folosim sistemul de operare pe PC-ul nostru de acasa, Work Network daca folositi sistemul de operare la servici si Public Network in caz ca aveti laptop si mergeti cu el prin locuri publice.

Advertisements

2 Responses to Instalare Windows 7

  1. Dépannage informatique Paris says:

    Wonderful goods from you, man. I have be aware your stuff previous to and you’re simply extremely great. I really like what you’ve received here, really like what you are saying and the best way by which you are saying it. You’re making it entertaining and you still care for to stay it sensible. I can’t wait to learn far more from you. This is really a terrific web site.

    • Bogdan says:

      Thanks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: