ImgBurn – un soft gratuit pentru inscriptionarea unui disc


ImgBurn_logo

In acest articol o sa vorbim despre un soft cu care putem sa inscriptionam foarte usor CD-uri sau DVD-uri. Acest soft se numeste ImgBurn si este gratuit. Pentru a descarca softul mergem pe Google, scriem ImgBurn, apoi dam pe primul rezultat. O sa ne arunce pe site-ul oficial al producatorilor. Acolo apasam in meniul pe sus pe Download. O sa ne trimita pe o pagina unde o sa alegem unul dintre linkurile de download.
CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MARI!

Instalarea este una simpla trebuie sa dati doar next pana incepe instalarea. Interfata softului este una foarte simpla si intuitiva.

Write image file to disc: aceasta optiune ne ajuta sa ardem o imagine ISO pe un CD/DVD. Atunci cand vrem sa ne instalam un sistem de operare trebuie sa ardem o imagine ISO pe un disc (in cazul in care nu avem un CD original cu acel sistem). Pentru a arde o imagine pe un disc apasam pe aceasta optiune. O sa introducem un CD/DVD in PC si in fereastra ce ne apare dupa ce apasam pe Write image file to disk o sa dam pe acel mic folder de sus si o sa alegem imaginea pe care vrem sa o ardem pe disc. Dupa ce am ales imaginea apasam pe acel mic desen cu un CD de jos si va incepe inscriptionarea.

Create image file from disc: prin aceasta optiune putem sa facem o imagine ISO din fisierele de pe un disc. Sa zicem ca avem un joc pe un disc si vrem sa facem o imagine ISO dupa acel joc aflat pe disc. Apasam pe Create image file from disc. La Source alegem DVD-ul/CD-ul din care vrem sa facem o imagine ISO, iar la Destination alegem locatia unde vrem sa se salveze imaginea ISO. Apoi o sa apasam pe acel desen cu un disc de jos.

Verify disc: putem sa verificam un disc. Apasam pe Verify disc. La Source alegem CD-ul/DVD-ul pe care vrem sa il verificam si apasam din nou pe acel desen cu CD de jos.

Write files/folders to disc: prin aceasta optiune putem sa inscriptionam fisiere/foldere pe un disc. Apasam Write files/folders to disc. Daca vrem sa punem fisiere pe un disc apasam pe acel mic fisier cu lupa, iar daca vrem sa punem foldere apasam pe acel mic folder cu lupa. Apoi o sa dam pe acel mic desen cu disc de jos.

Create image file from files/folders: prin aceasta optiune putem sa facem o imagine ISO din fisierele si folderele aflate la noi in PC. Apasam pe Create image file from files/folders. Apoi apasam pe acel mic fisier cu lupa pentru a adauga fisiere, iar pe acel mic folder cu lupa pentru a adauga foldere care o sa fie pe imaginea ISO. La Destination alegem locatia unde se va salva imaginea ISO. Apoi o sa apasam pe acel mic desen de jos.

Discovery: putem sa recuperam fisierele de pe un disc. Dam pe Discovery, alegem disc-ul si apoi apasam pe acel desen de jos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: