Digsby – un client multiprotocol extraordinar


Digsby

In acest articol o sa vorbim despre un soft numit Digsby. Este un soft de mesagerie instant ce ne permite logarea pe mai multe conturi diferite. Toate conturile pe care ne logam sunt disponibile intr-o singura lista. Putem sa ne logam pe toate conturile de mesagerie instant, o sa avem mailurile pe desktop si ne putem loga si pe conturile noastre sociale. Prin intermediul acestui soft puteti sa vorbiti cu prietenii pe Yahoo Messenger, Google Talk, puteti sa va cititi update-urile de pe Twitter, Facebook sau MySpace si de asemenea puteti sa va cititi toate mailurile. Pentru a descarca acest soft mergem pe Google, scriem Digsby si dam pe primul rezultat. Acolo o sa apasam pe Free Download si va incepe descarcarea.
CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MARI!

O sa dam dublu click pe kitul de instalare descarcat in PC si va incepe instalarea. In prima fereastra dam pe Next.

Daca vrem sa instalam versiunea normala bifam All users, iar daca vreti sa instalati versiunea portabila bifati Portable. Apoi o sa apasati pe Next si va incepe instalarea.

Dupa ce s-a terminat instalarea o sa ne apara o fereastra prin care va trebui sa ne facem un cont
Digsby. Va trebui sa ne introducem un username pe care o sa il folosim la logarea pe Digsby, o adresa de email si o parola. Apoi vom bifa I have read and agree to both the Terms of Service and Privacy Policy si vom da pe Register.

Apoi o sa ne logam cu userul si cu parola care le-am introdus cand ne-am facut contul.

Dupa ce am intrat o sa ne apara un wizard prin care ne logam pe conturile noastre. Pur si simplu ne logam pe toate conturile pe care le avem. Daca pe parcurs o sa ne mai facem conturi putem sa ne logam foarte usor pe ele. Dam un click in meniul de sus pe Digsby, iar apoi o sa dam pe My Accounts si o sa ne apara din nou acel wizard de la inceput.

Eu m-am logat in poze pe contul de Gmail si pe contul de Twitter. Acolo la Buddy List ar fi trebuit sa imi apara prietenii mei de pe contul de Gmail, dar nu am pe nimeni in lista de prieteni pe contul respectiv. Tot acolo la Buddy List jos putem sa ne citim mailurile si update-urile de pe retelele sociale.

De asemenea o sa ne apara si jos langa ceas sa ne citim mailurile si update-urile de pe retelele sociale.

Pentru a intra in setari dam pe Tools si apoi pe Preferences. Acolo o sa avem cateva setari interesante.
Accounts: aici va puteti loga pe toate conturile voastre. V-am explicat si mai sus.
General & Profile: Launch Digsby when this computer starts daca bifati aceasta optiune o sa va porneasca Digsby atunci cand va porneste PC-ul. Este bine sa debifati deoarece daca fiecare soft ar porni atunci cand deschidem PC-ul ar dura destul de mult pana pornesc toate.
Automatically download software updates sa va descarce automat update-urile pentru soft.
If connection to IM service is lost, automatically attempt to reconnect daca softul pierde legatura cu un cont de mesagerie instant sa se reconecteze automat.
Show trending news articles in social network feeds (powerd by OneRiot) sa va arate o fereastra atunci cand se posteaza ceva pe conturile voastre sociale (Facebook, Twitter etc).
La Buddy Icon ne putem schimba avatarul. Dam Change si cautam prin PC avatarul nou pe care vrem sa il punem.
Promote Digsby in my AIM profile puteti sa promovati Digsby. O sa va puna un mesaj la status prin care puteti promova softul.
La Language puteti sa va schimbati limba. Din pacate are doar engleza.

Skins: aici puteti sa modificati interfata softului.
Application Skin puteti modifica interfata aplicatiei (acolo unde aveti lista de prieteni).
Conversation Theme puteti modifica interfata casutei de conversatie. Cand vorbiti cu cineva se deschide o casuta exact ca pe Yahoo Messenger.

Buddy List: aici puteti sorta si modifica lista de prieteni.
Sorting and Groups acolo va puteti sorta lista. Va puteti pune sa fie contactele de pe Yahoo sus, contactele de pe Google Talk jos sa nu fie amestecate.
Window Options avem Keep on top of other applications sa fie lista de prieteni si fereastra de conversatie deasupra tuturor aplicatiilor (nu lasati bifata functia pentru ca este foarte enervanta).
La Show in taskbar sa ne arate casuta Digsby jos langa ceas.
La Automatically dock when near edge of screen este o optiune care va lipeste casuta Digsby de marginea ecranului.
Mai jos la Contact Layout puteti sa va modificati aspectul listei de prieteni. Le incercati pe toate si vedeti care va place.

Conversations: la Window Options despre prima optiune am mai vorbit. Apoi la Group multiple conversations into one tabbed window va grupeaza toate ferestrele de conversatie intr-o singura fereastra, la Warn me when I attempt to close multiple conversations sa va avertizeze cand aveti mai multe ferestre deschise si vreti sa le inchideti.
Conversation Options la Show emoticons putem modifica zambetele. Puteti sa le alegeti si pe cele din Yahoo Messenger. Tot la optiunile de conversatie putem sa alegem sa ne apara timpul intr-o conversatie, iar la Spell check puteti alege limba romana, descarcati ce va zice acolo si el va corecteaza greselile de scriere dintr-o conversatie.
Test Formatting putem sa ne modificam formatul textului cu care scriem intr-o conversatie.

File Transfer: la Save files to putem sa alegem locatia unde se vor salva fisierele primite de la prieteni.
Create subfolders for each IM account sa va creeze un folder pentru fiecare prieten care va trimite un fisier.
Auto-accept all file transfers from contacts on my contact list sa acceptati automat fara sa mai dati accept fisierele trimise de cineva din lista de prieteni. Nu va recomand sa bifati optiunea.

Status: despre prima optiune cu promovatu Digsby am vorbit mai sus.
Let other know that I am idle after 10 minutes of inactivity dupa 10 minute in care nu sunteti la PC o sa va apara la status ca sunteti ocupat. Puteti modifica timpul.
La When away puteti seta ce sa se intample cand nu sunteti la PC, iar la When running full screen applications puteti seta ce sa faca atunci cand rulati o aplicatie in full screen.
Status Messages aici o sa va puteti schimba statusul.

Privacy: la Let others know that I am typing o sa vada ceilalti cand scrieti ceva la tastatura. Exact asa se intampla si pe Yahoo Messenger cand vorbiti cu cineva. Daca respectivul scrie ceva va apare jos Xulescu is typing.
Automatically sing me into websites sa va logheze automat pe site-ul Yahoo cand dati click pe un email sau pe ceva.
La Permissions puteti alege cine va poate contacta.

Notifications: aici va puteti alege unde sa fie afisate ferestrele de notificare si daca vreti sa fie active si sunetele de notificare. De asemenea puteti sa setati cum sa reactioneze softul cand cineva se conecteaza, se deconecteaza etc.

Widgets: puteti sa va creeati widget-uri. Pur si simplu dati pe New widget si va arunca pe site-ul oficial Digsby.

Research Module: daca bifati casuta cu Allow o sa le acordati o putere din procesorul vostru celor de la Digsby daca sunteti plecati de la PC. Eu va sfatuiesc sa debifati functia.

Connection Settings: puteti face setari in caz ca folositi o conexiune proxy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: