Setare Avast antivirus


avast logo

In acest articol o sa vorbim despre setarile din Avast. Vine setat destul de bine, dar putem sa umblam putin prin setari si sa il customizam. Pentru a intra in setari deschidem antivirusul si apasam pe Settings.

Basic: la Appearance avem Show avast! tray icon prin care ne apare un logo Avast jos langa ceas, iar prin intermediul optiunii Animate the icon when scanning acel logo o sa fie animat in timpul scanarii.
Show welcome message on Windows boot screen (Windows 7 only) o sa ne apara un mesaj de intampinare cand porneste Windows-ul (aceasta optiune este valabila doar in Windows 7).
Special Scans aici avem optiunea Show special scans in avast! user interface o sa ne apara cateva optiuni de scanare noi.
Behavior aici avem Automatically open the Scan Results when scan is finished prin care ne arata rezultatul scanarii dupa ce aceasta se termina.

Updates: la Engine and virus definitions si la Program puteti alege cum sa se face updateuri-le. Eu va sfatuiesc sa bifati la ambele Automatic Update.
La Update parameters lasati debifate ambele optiuni.
Mai jos avem Details. Acolo avem Ask for reboot when needed adica sa ne spuna antivirusul cand este nevoie sa dam un restart la PC. Show notification box after automatic update sa ne arate o casuta dupa fiecare update automat. Show notification box if an error occurs sa va arate tot asa o casuta de notificare daca a intervenit o eroare la update. La Auto-update every puteti seta timpul la care sa se face un update automat.
Mai jos la Proxy Settings puteti face setarile necesare daca aveti o conexiune proxy.

Cloud Services: aici lasam bifate ambele optiuni.

Popups: aici puteti seta sa va arate cate un popup pentru fiecare actiune pe care o face antivirusul (cand isi face update, cand va gaseste un virus etc). Setati timpul cat vreti sa ramana acel popup (de baza este 20 de secunde si eu va recomand sa lasati asa).
Mai avem si optiunea Show monthly security reports prin care antivirusul ne face un mic raport. Pentru a genera un raport apasam pe Generate report now!.

Virus Chest: aici nu schimbam nimic.

Virus alerts: aici putem introduce o adresa de email si daca ne gaseste virus ne anunta prin email.

Exclusions: aici putem introduce o partitie, un folder sau un fisier pe care dorim sa il excludem. Adica antivirusul o sa il ignore chiar daca este virusat. Nu va recomand sa excludeti un fisier doar daca sunteti 100% sigur de el.

Password: prin aceasta optiune putem proteja antivirusul cu o parola. Punem parola si alegem de jos ce vrem sa protejam. Aceasta optiune este buna daca vine un prieten la voi si incearca sa descarce ceva pe care antivirusul il detecteaza ca virus. Primul lucru pe care il va face prietenul vostru este sa opreasca antivirusul. Nu va putea face asta daca nu stie parola. De asemenea nu va putea umbla prin setari. Depinde de ce vreti sa protejati cu parola.

Silent/Gaming Mode: daca vrem sa jucam un joc si nu vrem sa fim deranjati de ferestre cu update si alte chestii activam aceasta optiune. Bifam Silent/Gaming Mode daca vrem sa activam optiunea. Daca bifam Silent is a full-screen application is running atunci optiunea va fi activa doar daca rulam un joc in full-screen.

Language: aici putem schimba limba. De baza avem doar Engleza, dar daca vrem sa instalam mai multe limbi apasam pe Install additional languages si alegem limba pe care vrem sa o instalam (avem si Romana).

Status Bar: aici avem toate modulele Avast. Va sfatuiesc sa lasati bifat tot ce este acolo.

Sounds: aici putem activa sunetele. Cand ne gaseste un virus, cand se face un update pe langa fereastra prin care ne anunta o sa fie si un sunet specific. Eu va sfatuiesc sa le lasati active.

Account: va puteti loga daca aveti un cont la Avast.

Community: putem sa ne inscriem in comunitatea Avast.

Maintenance: putem alege la cat timp sa ne stearga logurile. Aceste loguri sunt niste fisere unde avem ca o arhiva a tot ce face antivirusul. De asemenea putem face Backup la setari. Daca am setat bine antivirusul si vrem sa reinstalam Windows-ul, facem un backup si dupa ce am reinstalat sistemul de operare restauram setarile si vom avea acele setari din momentul in care am facut backup-ul.

Troubleshooting: aici mai avem cateva optiuni. Va sfatuiesc sa le lasati asa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: