Descarcare si instalare Virtualbox


virtualbox-logo

Astazi o sa va prezint un soft foarte interesant si foarte util numit Virtualbox. Ce este mai exact si ce face acest soft? Este un program de virtualizare ce imita foarte bine calculatorul real. Hai sa facem un scurt exercitiu de imaginatie. Imaginati-va ca aveti calculatorul vostru de acasa si in el mai aveti 1,2,3 … calculatoare virtuale. Practic pe acest soft puteti sa va faceti cate calculatoare virtuale doriti pe care puteti instala ce sistem de operare doriti (Windows, Linux etc.). Daca aveti un fisier sau un program pe care va este frica sa il deschideti pe PC-ul vostru pur si simplu bagati acel program in sistemul virtual il deschideti, iar daca acel program este virus o sa se viruseze doar sistemul vostru virtual fara sa va afecteze sistemul real.

Pentru a descarca acest soft intram pe Google si scriem Virtualbox. Dam pe primul rezultat si o sa ajungem pe site-ul oficial al producatorilor acestui soft. In meniul din stanga veti avea un buton numit Downloads pe care va trebui sa dati un click. Pe pagina care va trimite veti alege sistemul de operare pe care il aveti.
CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MARI!

O sa apasati pe Save File si o sa salvati kitul de instalare in calculator.

Dupa ce s-a terminat descarcarea dati dublu click pe kitul de instalare salvat in calculator si o sa inceapa instalarea.

In prima fereastra o sa apasati pe Next.

Apoi puteti schimba locatia de instalare a programului (daca nu vreti sa o schimbati o puteti lasa asa). Dupa ce ati ales destinatia click pe Next.

In urmatoarea fereastra puteti sa bifati sa va faca o scurtatura pe desktop. Apoi apasati pe Next.

Apoi o sa apara o fereastra de avertizare prin care va anunta ca o sa va opreasca internetul pe timpul instalarii pentru ca softul sa isi faca toate setarile pentru internet. O sa apasati pe Yes.

In urmatoare fereastra o sa dati Install si va porni instalarea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: